
شیء اسرارآمیز در کهکشان راه شیری
شیء اسرارآمیز در کهکشان راه شیری
اخیراً ستارهشناسان جرم عجیبی را در کهکشان راه شیری کشف کردهاند که هر ۴۴ دقیقه و ۱۲ ثانیه یکبار، پرتوهای رادیویی و پرتوهای ایکس را با نظم خاصی منتشر میکند. این کشف باعث شده تا دانشمندان درباره ماهیت این جسم ناشناخته کنجکاو شوند.
کشف این جسم
این شیء که نامش ASKAP J1832−0911 است، توسط تلسکوپ استرالیایی ASKAP شناسایی شده است. موقعیت آن در صورت فلکی «سپر» (Scutum) قرار دارد و تقریباً ۱۵ هزار سال نوری با زمین فاصله دارد که نزدیک به دو سوم فاصله ما تا سیاهچاله عظیم مرکز کهکشان است.
ویژگیهای خاص
این شیء برخلاف پالسهای معمولی که از تپاخترها دریافت میکنیم، پرتوهای رادیویی را با فواصل بلند و قطبش دایروی قوی منتشر میکند. این ویژگیها نشاندهنده وجود میدانهای مغناطیسی بسیار قوی است. اندازه کوچک این جسم احتمال میدهد که ممکن است یک ستاره مرده مانند کوتوله سفید، تپاختر یا حتی سیاهچالهای کوچک باشد.
کشف پرتوهای ایکس
در فوریه ۲۰۲۴، تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا برای چند ساعت به منطقهای از بقایای یک ابرنواختر نگاه کرد و در همان منطقه، منبعی ناشناخته از پرتوهای ایکس را شناسایی کرد. این موضوع نشان میدهد که این جسم علاوه بر پرتوهای رادیویی، پرتوهای ایکس نیز منتشر میکند که این امر به قدرت بالای آن اشاره دارد.
این تصویر هنری، میدان مغناطیسی قوی و پیچ خورده (خطوط سبز) را در اطراف یک مگنتار، نوعی ستاره نوترونی، نشان میدهد.
ناسا
نتیجهگیری
این کشف جدید، چشمانداز ما را نسبت به اجرام غیرمعمول در فضا گسترش میدهد و ممکن است به شناسایی نوع جدیدی از اجرام آسمانی منجر شود. پژوهشهای بیشتر میتواند رازهای بیشتری درباره این شیء مرموز فاش کند.
منبع
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟